29 Aralık 2016 Perşembe

13- Bilgi Paylaşım Araçları Sunumu

Bilgi paylaşım araçları ile ilgili hazırlanmış olan powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

12-İletişim Araçları Sunumu

İletişim Araçları ile ilgili hazırlanmış olan powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

11-İnternet ve Bilgisayar Ağları Sunumu

İnternet ve Bilgisayar Ağları ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

10-İnternet Adresleri Sunumu

İnternet Adresleri ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

9-Bilgisayar Ağları Sunumu

Bilgisayar Ağları ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

8- Bit Kullanımı ve Etik Sunumu

Bit Kullanımı ve Etik ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

7- Bilgi Güvenliği Sunumu

Biilgi Güvenliği ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

6- Dosya Yönetimi Sunumu

Dosya Yönetimi ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

5- İşletim Sistemleri Sunumu

İşletim Sistemleri ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

4- Donanım ve Yazılım Sunumu

Donanım ve Yazılım ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

3-BİT'in Sosyal Kültürel Katkıları Sunumu

BİT'in Sosyal Kültürel Katkıları ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

2- Bilgisayar Kullanımı ve Sağlık Sunumu

Bilgisayar Kullanımı ve Sağlık ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

1-BİT’in Günlük Yaşamdaki Önemi Sunumu

BİT'in Günlük Yaşamdaki Önemi ile ilgili hazırlanmış olan Powerpoint sunumunu sizlerle paylaşıyorum.

28 Aralık 2016 Çarşamba

2.4 Proje Oluşturma ve Yönetimi

Proje Oluşturma ve Yönetimi (planlama ve aşamalar vb.)

Proje Oluşturma ve YönetimiProje çalışması merak ve gözlem ile başlar. Çevremizde pek çok varlık var ve çevremizde pek çok değişiklik oluyor. Bu varlıkları ve değişiklikleri merak ederiz. Gökyüzü nasıl oluşmuş? Neden mavi? Gökyüzünde neler var? Geceleri yıldızlar parlıyor, ama her gece aynı yıldızlar olmuyor. Neden? Yıldızlar nasıl yer değiştiriyor? Sonra merak ettiklerimizle ilgili gözlemler yapmaya başlarız ve kendimizi proje hazırlarken buluruz. Ama yaptığımız çalışmanın bilimsel olması için yapmamız gerekenler, sırasıyla uygulayacağımız basamaklar vardır. Bu basamaklar;

2.3 Bilgi Paylaşımı için Araçlar

İşbirlikli Yazarlık (Ör: Viki)

Bilgi Paylaşımı için Araçlar9Bir alandaki çalışmada başkalarıyla işbirliği yapan, ortaklaşa iş yapanlara işbirlikli denir.
Vikipedi, çevrim içi bir ansiklopedidir ve bu amaca ulaşmak için bir araya gelmiş, karşılıklı saygı çerçevesinde yüksek kalitede bir ansiklopedi oluşturmakla ilgilenen kişilerden oluşan çevrim içi bir topluluktur.

2.2 İletişim Araçları

İletişim Araçları (e-posta, forum, sohbet, sesli-görüntülü konferans vb. güncel teknolojiler)

Bilgi akışını sağlayan araçlara verilen addır. Bu akış, “bireyden çoğula” veya “çoğuldan bireye” yönüyle olan iletişime göre çeşitlenirler.

2.1 İnternet, İletişim

İnternet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?

İnternet, İletişim5İnternet Nedir?

İnternet, birçok bilgisayar sistemini birbirine bağlayan, dünya çapına yayılmış olan bir iletişim ağıdır. Bir bilgisayarı, modemi ve telefon hattı (fiber hattı) olan herkes bu hizmetti sağlayan kuruluşlardan bu hizmeti satın alarak kullanabilirler. Fiber internetin telefon hatlarındaki internetten farkı bakır kablolarla ulaştırılan internetin fiber kablolarla ulaştırılmasıdır. Fiber kabloların yararı verileri daha hızlı aktarmasıdır.

1.6 BİT’ni Kullanırken Etik ve Sosyal Değerler

İnternet ve BİT Kullanım Kuralları

İnternet artık günümüzde toplumsal hayatın bir parçası haline geldi. İnternet hayatımızda pek çok şeyi kolaylaştırıyor. Ancak bu kolaylıkların yanı sıra interneti kullanırken de herhangi bir zararla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken önemli birkaç husus bulunuyor.

1.5 BİT’in Gizlilik ve Güvenlik Boyutları

Bilgi ve Veri Güvenliği

Bilgi sistemleri, işletme içindeki önemli insanlar, yerler ve nesneler hakkında bilgi içerir. Bilgi ile sözü edilen verinin, işlenerek karar verici için anlamlı ve kullanışlı hale gelmesidir. Veri ise, işletme içinde oluşan olayları temsil eden belirli bir işe yarayan ya da yaramayan ham gerçekler, görüntüler, seslerdir. Daha basit tanımıyla, veri bilginin işlenmemiş hali yani ham halidir.

1.4 BİT’ni Kullanma ve Yönetme

Teknoloji

İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

1.3 BİT’in Temel Kavramları

BİT’in Ürünleri ve Çeşitleri

Zaman, mekan, mesafe tanımaksızın bilginin bir yerden başka bir yere iletimini sağlayan teknolojiler olarak adlandırılan bilişim teknolojileri hayatımızın her anını kaplamış durumdadır.
Her an karşımıza bir şekilde çıkan bilişim teknolojilerini farklı gruplar halinde çeşitlendirmek mümkündür. Şimdi bu gruplandırmaları yapalım.

1.2 BİT’in Sosyal ve Kültürel Katkıları

Bilgi teknolojilerinin hızlı gelişmesiyle bütün dünyayı saran bir iletişim ağı kurulmuştur, bu küresel iletişim ağı bilimsel araştırmaların, üretkenliğin, kültürel değişmelerin, global ticaretin ve global eğitimin ana bilgi kaynağı olmuştur. Bu ağ dünyada yaşayan tüm insanlar arasında yazılı, sözlü ve görüntülü iletişim kurmak için küresel bir merkez oluşturmaktadır.
Devletlerin yönetiminden sosyal yaşam kadar bütün alanlarında bu gelişmeden etkilenmediğini söylemek mümkün değildir. Bilişim teknolojileri yaşantımızın her santimi için yenilikler getirmiştir.

1.1-BİT’in Günlük Yaşamdaki Önemi

Bilgi teknolojileri, “bilgisayar ve iletişim teknolojilerinin birlikte kullanılmasıyla oluşturulmuş sistemler”dir. Bilgi teknolojileri; mikro elektronik ve veri iletiminin yanında, faks makineleri, mobil telefonlar, kablolu televizyon, bilgisayarlar, bilgi ağları, videoteks, software ve on-line veri tabanlarını içeren teknolojilerdir. Örgütsel yazışmalarda, bilgi teknolojileri yardımıyla elde edilen veriler toplanır, sınıflandırılır, kaydedilir ve bilgiye dönüştürülecek biçimde işlenerek, karar süreçlerinde kullanılır. Yönetimde iletişimi sağlayan bilgi ve iletişim teknolojileri, hızla gelişmektedir. Video-teyp kayıtları, tele-sekreter aygıtları, kapalı devre televizyon sistemleri, faksimile makineleri, yönetimde yeni iletişim esnekliği sağlayan araçlardır. İletişim teknolojisinin en önemli yararı yazılı iletişime büyük kolaylıklar sağlamasıdır. İletişim teknolojilerinin yazılı iletişime sağladığı avantajlar şunlardır: Maliyetleri azaltır ve verimliliği artırırlar. Tekrarı azaltır, veri girişini kolaylaştırır ve zaman tüketimini azaltırlar. Kâğıt kullanımının gerektirdiği fiziksel alan kullanımını daraltırlar. Doküman yönetiminde etkinlik sağlarlar. Ofislerde görülen işlerin maliyetlerini önemli ölçüde azaltırlar.